31 Aralık 2016

2016'nın Son Günceli



Sad God ile iç dökme zamanı

Karakai'nin aksine o kadar da hızlı gelemeyen Drifters'ımız bu ayki 15 sayfasını bizlere sunarak bizi şereflendirdi.
Onur'a nam-ı diğer Ganimet Avcısı'na bizim için Drifters'ı raw'dan çevirip o eski Japoncaya katlandığı için teşekkür ediyoruz.
Yeni yılınız kutlu olsun bu arada SAD SCANS takipçileri. Hepinizin yeni yılını kutlar sağlıklı,mutlu, huzurlu bir 2017 geçirmenizi temenni ederiz.
Drifters, bu berbat 2016'nın son gününde çıkarak yeni yıla birazcık mutlu girmemizi sağladı. Animesinin ikinci sezonu da duyuruldu keşke Hirano Baba birazcık daha seri çıkarsa bu mangayı. Ayda 15 sayfa nedir be insafsız adam sanki Berserk kalitesinde çiziyorsun.
Upuzun mangalar çıkarıyor millet aylık olduğunda biz burada Grand Blue'yu çevirip editlerken ölüp bitiyoruz resmen. Senin gidip ayda bir çıkardığın mangaya bak hele.
Karakai dedim ya en başta aklıma geldi. Onun da yarısını tamamladık bu arada. Çevirisi ve editi insanı yormadığından seri seri veriyoruz ama güncele ulaştığımızda yine bir bölüm için uzun süre bekleyeceksiniz galiba tadını çıkaralım vallahi ne diyelim.
Medaka'yı da Karakai gibi 20 bölüm çevirdik. Bu güncel nedense bütün serileri eşit tempoda götürdüğümüzü fark ettim. Şu an yeni aldığımız serilerin hepsinin 20. bölümlerini veriyoruz. Bu güncelin adını "20'lik Güncel" koyarız belki veya çoktan koymuşuzdur.
Uzun uzun saçma cümlelerle konuşup yazı konusunda ne kadar berbat olduğumu gösterdiğimin farkındayım fakat bu güncel yazma işini cidden hiç beceremiyoruz ya.
Medaka'daki cümleler zaten zor bir de İngilizce çevirisi de pek güzel olmayında onda da güzel bir çeviri işi çıkaramıyoruz ortaya yani hatalarımız varsa hepsi ingilizceye çeviren elemanların suçu kusura bakmayın deyip bütün suçu onlara atalım bari.
Ayrıca Medaka ve Karakai'nin yanında JoJo'da da 20. bölümü çevirip verdik. Neyseki o seride çalışan 2 çevirmen arkadaş ve emektar adam gibi adam bir typesetter'ımız var da hiç sıkıntı çekmiyoruz. Seviyoruz sizi beyler.
Vento Aureo'yu, anime gelmeden bitirebiliriz umarım şu an serinin 1/7'si bitmiş durumda. Bu tempoyla gidersek rahatlıkla bitecek gibi görünüyor. Umarım bundan sonra diğer JoJo partlarını da çevirebiliriz.
İnsan yeni yıla yalnız girince üzülüyor be takipçiler biliyor musunuz? Bu yıl üniversiteye yeni başladım hayatımda ikinci kez sıcak yatağımdan uzak, anamla babamla sayısal loto çekilişi izleyemeden veya bilgisayar başında boş boş takılmadan gireceğim yeni yıla. Yeni yıla böyle girmek fikri değil de, yıla nasıl girersen öyle geçer dedikodusu korkutuyor beni. Gerçi artık yalnızlığa da alıştım o da koymaz bana gibime geliyor fakat insanın elinde değil üzülüyor sürekli. Fansub'ın adını boşa SAD SCANS koymadık. Ota boka üzülüyoruz.
Malca bir yazı oldu bu rastgele konudan konuya atlıyoruz ama salak saçma konuşasım var bu güncelde, canınız sıkılıyorsa da boş verin okumayın bölümlere bakıp geçin. 
Anlamsız hayatlarımızın geçici vakitlerini hala bu saçma yazıyı okumakla geçiriyorsanız bir şeyler yazmaya devam edeyim. Ama ben olsam okumazdım söyleyeyim hemen bırakın bence.
Nalet olası final zamanı geldi bu arada bir buçuk hafta falan bölümler alıştığınız hızda gelmezse bize gelip "SAD SCANS YENİ BÖLÜM NİYE ÇIKARMIYORSUN LAN AMK" demeyin veya gidip başka fansublara "SAD SCANS DENEN VASAT ELEMANLARIN ÇEVİRDİĞİ ŞU SERİNİN YENİ BÖLÜMÜ GELMİYOR LÜTFEN SİZ ÇEVİRİN" tarzı yorumlar yapmayın vallahi topuklarınıza sıkarız. Sebebini biliyorsunuz artık anlayış gösterin.
Grand Blue'yu da okumuyorsanız kesinlikle okuyun ha. M.A.L'de 8.75 gibi bir puanı var, Baka to Test'in yazarının eseri ve mangası ortalamanın biraz üstünde satıyor. Anime uyarlaması gelebilecek gözde serilerden biri gibi görünüyor. Millet animesi çıktığında mangaya bakarken siz ortamlarda "Ahaha, ben onu SAD SCANS kalitesi ile daha animesi yokken okuyordum zaten" diye hava atabilirsiniz. Gerçi seri seçimlerimizde iddialıyız çevirdiğimiz her seriyi gözünüz kapalı okuyabilirsiniz SAD SCANS tavsiyesi.
Artık bu soytarılığa bir son verme vakti geldi eğer buraya kadar okuduysan yeminle seni tebrik ediyorum. Benim bile yapamayacağım bir şey başardın çünkü bu yazıyı yazarken kendi varlığımdan iğrendim. Yazılmış en salakça güncel yazısı bu olabilir ama yazılar kimin umurunda canım değil mi yani? Bölümlere bakıp geçiyorsunuz zaten. Ama bakıp geçerken "Emeğiniz için sağ olun" veya "Çevirmen ve Editör arkadaşa teşekkürler" gibi güzel yorumlar yaparsanız bizi mutlu edersiniz. Her 5 dk'da bir çevirdiğimiz eserlerin yorumlarına bakıyoruz bizi öven veya söven var mı diye. Övülmek için emek veriyoruz resmen bari 15 saniyenizi ayırıp bunu yapıverin.  Sonraki sefere kadar... HADİ EYW!


sadeditor2001'den son sözler

Selam arkadaşlar farklı bir güncelden tekrardan merhabalar.

Evet arkadaşlar bir yılın daha sonuna geldik uzun ve zorlu bir yıldı ve ben bu fansubı Sad God ile kurduğumda açıkçası bu kadar devam ettireceğimizi düşünmüyordum :D Kurulduğumuzdan beri 8-9 ay geçti ve kurulduğumuz andan beri size kaliteli mangalar çevirmeye çalıştık ve büyük ölçüde başarılı olduğumuzu düşünüyorum :D 

Size yılbaşı hediyesi olarak çıktıktan 1 gün sonra Drifters çevirdik Sad God'ın da dediği gibi Ganimet Avcısı Onur-sama'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ADAMSIN. Drifters demişken Drifters'ı şu an bizim ile birlikte bir fansub daha çeviriyor bunun farkındayız ve gidip o fansuba "Bunu iki fansub çeviriyor başka şeyler çevirsenize" demeniz hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Seriyi çevirmeye ilk biz başlamamıza rağmen daha sonradan gelip çevirmeleri de ayrı bir saçmalık ama biz ses etmedik siz de ses etmeyin isteyen istediği yerden okusun. Nasıl olsa ilk biz çıkartıyoruz :D

Onun dışında yine Sad God'ın dediği gibi neredeyse her çevirimizden 20. bölüme geldik Medaka'nın da 21. bölüme kadar çevirisi var ama yılbaşına yetişmeyeceği için daha sonradan okursunuz artık. Medaka demişken fansubımıza yeni bir üye katıldı SadRequiem. Kızımıza iyi davranın.  Çevirmen, typesetter veya editör alımlarımız hala açık kıza yavşamak isterseniz başvuruda bulunabilirsiniz. 

Onun dışında bizi bütün yıl boyunca destekleyen, yanımızda bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Özellikle CloudT, adamsın.

Uzun güncel yazısı için özür dileriz şimdi bölümleri salıyorum. 

Yorumlarınızı eksik etmeyin.

Merry Kurisumasu

Bölümler MEGA'ya ve Batoto'ya salı günü yüklenecektir


JoJo's Bizzare Adventure Part 5: Vento Aureo (14-20)








Karakai Jouzu no Takagi-san (18-20)








Medaka Box (14-16)








Drifters (64)








Grand Blue (5)










Bir dahaki sefere kadar...


Hadieyw...





mutluyıllar


5 yorum:

  1. Drifters ne ara geldi dedim, meğerse Japonca'dan çevirmişsiniz. Ben de diyorum ki bu adamlar ne ara Japonca öğrendi. Dolayısıyla Onur'a buradan teşekkürler. Raw olarak ele alan çok fazla insan yok, arada böyle çıkması sevindiriyor çünkü bazen İngilizce çevirileri görünce hafif isyana geliyorum. :P

    SadRequiem için de koca bir hoşgeldin. İyi ki geldin.

    Ek olarak Grand Blue gayet iyi, hâlâ okumayan varsa hadi hemen başlayınız. Bakın kibar kibar rica ediyorum. Sonra sağda solda gizli reklamlar yaparak zihninize girmeyeyim. :P

    Neyse her şey bir kenara ne ara o kadar zaman geçti derken herkese yeni yıllar, huzur, sağlık ve mutluluk sizinle olsun.

    Düzeltme: Niye metin düzeltme yok ya. Hata görünce düzeltesim geliyor ama düzeltemedim. :P

    YanıtlaSil
  2. Beyler, güncel için teşekkürler. Serilerinizden bir tek Drifters'ı okusam da tarzınızı seviyorum ve de bu yüzden takip ediyorum.
    Kendi üzgün müziğimi bırakıp gidiyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=2TJYsApyiuI

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Başta Karakai Jouzu no Takagi-san olmak üzere tüm serilerinizdeki emekleriniz için kocaman teşekkürler sevgili üzgün çocuklar.

    YanıtlaSil