27 Mart 2017

Fırtına Öncesi Sessizlik Günceli

             Selam millet ben ailenizin çevirmeni Sad God-desu. Son güncelimizin üzerinden yaklaşık 20 gün geçtiğinden ve bizler her ne kadar güncel yazısı yazmayı sevmesek de arada sırada bunu yapmamız gerekiyor ki hangi tarihte hangi bölümü verdiğimizi belgeleyip ona göre serinin hızını ayarlayabilelim. 



Bu güncelin adının “Fırtına Öncesi Sessizlik” olmasının bir sebebi var *kıps* ;) Büyük ihtimalle bilmediğiniz üzere yaklaşık 20 gün sonra yani 18 Nisan 2017 tarihinde SAD SCANS olarak 1. yaşımıza gireceğiz. Ve birinci yaşımızı büyük bir sürprizle kutlayacağız o yüzden bundan sonraki güncel yazımızı dört gözle bekleyiniz. Esas fırtınayı orada koparacağız.

Bölümleri vermeden evvel bu günceldeki malumatlarımızı bildirelim. Bildiğiniz üzere küçük bir fansubız fakat küçük olduğumuz halde yiyemeyeceğimiz kadar büyük haltlara karıştık. Bu yüzden sıçtığımız boku temizlememizde bizlere yardımcı olacak ekip arkadaşları arıyoruz. Hangi seri için hangi mevkiiye insan lazım olduğunu aşağıdaki tabloda belirttik:
BURAYA TIKLAYIN
                
           Eğer Türkçeye kazandırılmasında yardımcı olmak istediğiniz bir seri varsa lütfen aramıza katılmaktan çekinmeyin. Eğer serilerimize ortak olmak isteyen fansublar varsa her türlü yardıma ve teklife açığız, sormanız yeterlidir. Korkmayın, sizi yemeyiz, bizler samimi insanlarız. Arada sırada Discord kanalımıza gelip bizlerle muhabbet edebilirsiniz. Oğlum lütfen katılın lan vallahi zor durumdayız, acilen adam lazım. Allah’ını seven defansa gelsin.
                
           Klasik ekip arkadaşı arama yalvarmamızı yaptığımıza ve bu hafta da büyük ihtimalle sonuçsuz kalacağına göre nihayet bu güncelde verdiğimiz bölümleri toparlayıp bitirme vakti gelmiştir. Hepinizin en çok sevdiği kısmın bu olduğuna eminim. Gerçi bizleri serimanga.com adresinden takip edenler verdiğimiz bölümlerin hepsini çoktan okudular ama dediğimiz gibi toparlama amaçlı yazıyoruz güncellerimizi. Neyse lafı fazla uzatmadan geçeyim şu bölümlere.
               
          Bu haftaki güncelimizde DDDD’den 46. Bölüm var fakat merak etmeyin 47 ve 48 de yolda. Ayrıca Asano İnio bir cilt daha bitirdiğinden, 48. Bölüm'den sonra sonbahara kadar DDDD bölümü çıkmayacak o yüzden acelemiz de yok.

Medaka Box’tan 3 bölümümüz var. Medaka Box editi zor bir seri olduğundan hızlı hızlı vermek biraz zor. Fakat edit konusunda bizlere yardımcı olursanız daha hızlı gelmesini sağlayabilirsiniz.

Grand Blue’dan yalnızca 11’i veriyoruz. 12 ve 13. Bölümler editli, serinin çevirisi 15’e kadar yapıldı fakat editör arkadaşın interneti kötü olduğundan upload konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Merak etmeyin, Grand Blue bizim göz bebeğimiz, salmak gibi bir planımız asla olmaz.

Son güncelimizin üzerinden 3 hafta geçtiğinden, Dr. Stone’dan da 3 bölümümüz var.  Dr.Stone’u ÇIKTIĞI GİBİ veriyoruz. İngilizce çevirisinin çıkmasından 2-3 saat sonra bizden okuyabilirsiniz. Japonca bilsek daha kısa sürede gelir ama Japoncadan çeviren arkadaşımız da çok tembel.

Chi no Wadachi’den de 2 ve 3. Bölümleri veriyoruz. Güncelde olduğumuz bir seri ve UNITY FANSUB’tan Utopia sağ olsun onu da çıkar çıkmaz verebiliyoruz.

Black Torch'un 3. Bölümünü de çıkardık. 3 gün sonra 4. Bölümün raw versiyonu da düşecek büyük ihtimalle fakat İngilizceye çeviren S2S Scans grubu çok uyuşuk bir grup olduğundan büyük ihtimalle 15-20 Nisan arasında çevirecekler o yüzden Black Torch'u o tarihler arasında bekliyoruz. Ancak olur da erken çevirirlerse, başkalarının aksine, çıktığı gibi bizde GÜNCEL OLARAK bulabilirsiniz. 

Son güncelimizden beri JoJo Part 5'ten yalnızca 4 bölüm verebilmişiz. Bunun sebebi typesetter'ımız Shiromizu'nun bu aralar sıkıntılı dönemlerden geçmesi ve edgy bir piçe dönüşmesi. Bu aralar hiç edit yapasının olmadığını söylüyor ve ona olan "olm jojo editle la artık" çağrılarımızı görmezden geliyor. Shiromizu arkadaşımızın moralini düzeltmek için yorumlara "Shiromizu <3" yazarsanız seviniriz.

Son güncelden sonra Karakai'den üç bölüm çıkmış ve onları da vermişiz. Karakai de güncel olduğumuz bir seri ve aylık olarak gelip 3-4 bölüm olarak çıkıyor. Her hafta bir bölüm editlemektense aylık bölümü tek seferde salıveriyoruz. Yeni Karakai postası büyük ihtimalle 2-3 hafta sonra gelecektir. Bekleyenlerine duyurulur.



Ayrıca yeni üç adet serimiz var. Bunlardan birisi Totsukuni no Shoujo. Henüz 12  bölümü bulunan, 11’i İngilizceye çevrilmiş, çevirisi ve editi kolay kısa, aylık bir seri. 8 bölümünü çoktan serimanga'da paylaştık bile. Üşenmediğimiz bir zaman diğer kaynaklarda da yayınlarız. Totsukuni'yi çabucak güncele ulaştırıp, ALACAĞIMIZI GELECEK SERİLERE FALAN YAZMAYIP DOĞRUDAN MANGA-TR’DEN DUYURDUĞUMUZ Black Lagoon serisine başlayacağız. Black Lagoon’a başlama kararı almamızın sebebi gazla çalışan bir fansub olmamız ve Black Lagoon mangasının 19 Mayıs’ta devam edeceğini duyunca büyük bir gazla dolmamız. 19 Mayıs’a kadar güncele gelmeyi planlıyoruz fakat gelemezsek, animenin işlemediği 10 bölümü ve çıkan güncel bölümü çevirip eski bölümlere de bir yandan devam etmeyi düşünüyoruz. Totsukuni ve Black Lagoon haricinde Tanrımız Asano İnio'nun yeni serisi Reiraku'yu çevirmeye başladık ve zaten tek bölümlük serinin güncelindeyiz. Chi no Wadachi ile aynı dergide yayınlanıyor fakat geliş zamanları İngilizce çevirisine göre değişiklik gösterecektir. Seriyi çok beğendik bırakmayı falan düşünmüyoruz fakat İngilizceye çeviren gruptan o kadar da emin değiliz. Onlar verdiği gibi biz de Türkçeye çeviririz.

Ayrıca UNITY-SAD-KEBAB kutsal üçlüsünün bir parçası olan Kebab Fansub ile birleşip Prison School serisine el attık. Şu an 120 bölüm gerideyiz fakat Prison School hızlıca güncele ulaşabileceğimiz bir seri. Birkaç ay içerisinde yakalarız umarım. Gerçi eskiden böyle dediğimiz serilerde daha çok gerideyiz ama olsun, bitiririz elbet.



Ayrıca serilerimizi okumakla yetinmeyin, beğenin, teşekkür yorumu atın. Bizlerin bu işe devam etmesinin tek sebebi sizlerin o güzel yorumları. Çevirmen ve editör insanlarız, hayatta tek isteğimiz sizin teşekkürünüz. Kırmayın lan bizi.

DDDD ~ 46 *47 ve 48 yolda*
Grand Blue ~ 11 *12 ve 13 upload bekliyor*

Zaten yaptığı bölümleri anında serimanga.com'da paylaşan bir fansubız bu yüzden çıkardığımız bölümleri okumak için güncel vermemizi beklemenize gerek yok. Güncel yazılarını yazma sebebimiz 2 hafta içerisinde ne kadar bölüm çıkardığımızı duyurmamız. Bilmeyenlere duyurulur.


Birinci yılımızı doldurana kadar...





12 yorum:

  1. Bildiğim kadarıyla Stolen Fansub Tenjou Tenge serisi için çevirmen arıyordu, editi kendisi yapcakmış; gidin yardım Stolen Fansub'a. Artpoint Fansub'da Soul Eater için çevirmen arıyordu, onlara bir el atıverin. :D Bu arada ben sizi dizel sanıyordum. :D Neyse kolay gelsin sadass pardon ''badass'' arkadaşlarım. Satgot'a ayrıca selam ederim.

    YanıtlaSil
  2. Tüm seriler için çok teşekkürler :3
    fırtınada hangi mangalar var merakla bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Emeğiniz için Teşekkürler :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık güncel içim teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Shiromizu JOJO çevir lan

    YanıtlaSil
  6. Drifters ne zaman çıkar ? Tek beklediğim manga :) bir tarih varmi yani ? :) Teşekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siteye daha dikkatli bakarsan sorunun cevabını alabilirsin :)

      Sil
  7. Grand Blue mangasının bu kadar efsane olduğunu bilmiyordum okurken gülmekten öldüm resmen. Çok sağolun.

    YanıtlaSil
  8. güncel için teşekkürler..black lagoon'ın animesi cidden muhteşemdi. revy favori karakterlerim arasındadır. bölümleri sabırsızlıkla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil